Як змінився світ (ч.I)


Ви пам’ятаєте, що було в 2000 році? Я пригадую, що весь 1999 рік, світ жив в очікуванні проблеми Y2K, яка погрожувала знищити цивілізацію…

1. Важко повірити, наскільки весь світ змінився в останнє десятиліття. Цей інфографік ілюструє деякі зміни у світі в останні 10 років.

Так що ж змінилося?  Населення світу зросло, і в перше, більше людей живуть у містах, ніж у сільських районах. Споживання електроенергії Китаєм зросло в чотири рази. А технології? Просто подивіться на різницю між IMac в 2000 році та iPhone в 2010 році:

Такі ж зростання відбулися з технологіями пов’язаними з сонячною енергетикою, секвенуванням ДНК… Простежується тенденція, в яку багато хто вірить, що людство дуже швидко рухається в напрямку розвитку технологічної сингулярності. Незалежно від того, яке ваше бачення майбутнього, ви не можете заперечувати, що в останні десять років відбувається вражаюче зростання обчислень.

2. А тепер, давайте подивимося фільм, який розкриє нам дивовижний світ статистики. Допоможе змінити наше розуміння світу вчений, професор Ханс Рослінг – онлайн лекції якого зробили з нього міжнародну легенду інтернету. Більш того, Ханс робить висновок, що тепер ми можемо збирати й аналізувати такі величезні обсяги даних і на таких швидкостях, що науковий метод сам, схоже, змінюється.

Ну, що ж подивимося як змінився світ у 200 країнах понад 200 років – всього за чотири хвилини:

Пояснення: дохід на душу населення (ВВП на душу населення) з поправкою на інфляцію і різницю у вартості життя (купівельної спроможності) в різних країнах.

Ви можете погратися з різними статистичними даними самі. Заходьте СЮДИ – це цікаво!

1 responses to “Як змінився світ (ч.I)

  1. Сповіщення: Як змінився світ (ч.I) (via De Die In Diem) « Блог одного кібера

Залишити коментар